Ak Parti Gaziosmanpaşa’da Zeynep Vurmaz Yiğit Güven Tazeledi

AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi'nde Zeynep Vurmaz Yiğit yeniden başkanlığa seçildi.

AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Kadın Kolları 5. Olağan kongresi yapıldı. Tek listeyle gidilen kongrede Zeynep Vurmaz Yiğit tekrardan başkanlığa seçildi.

Gaziosmanpaşa yüzme havuzu ve spor kompleksinde gerçekleştirilen kongreye, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya,Ak parti İstanbul İl kadın kolları başkanı Şeyma Döğücü ve ekibi,Ak parti İstanbul il yönetim kurulu üyesi Cemal Saruhan, MKYK üyemiz Perihan Toğay, Milletvekili adayı Reşide Yüksel,Ak parti Gaziosmanpaşa İlçe başkanı Serkan Acar,Gaziosmnapaşa Belediye başkanı Hasan Tahsin Usta, Sultangazi Kadın kolları başkanı Nurcan Öztürkmen,Bayrampaşa Kadın kolları başkanı Gülşen Kadeş, Esenler Kadın Kolları başkanı Meryem İnat,Gaziosmanpaşa kurucu kadın kolları başkanız Zekiye Çapan, Meclis Üyeleri,teşkilat mensupları ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından divan oluşturuldu. Divanın oluşturulmasının ardından partililere seslenen AK Parti Gaziosmanpaşa Kadın Kolları Başkanı Zeynep Vurmaz Yiğit  göreve geldiği 2015 yılından bu yana parti için durmaksızın çalıştığını belirterek 2018 ve 2019'da seçimler için aynı şevk ve azimle çalışacaklarını dile getirdi ve yeniden bu göreve tebliği edilmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.
 

Kadın, siyasetin "nesnesi" değil "öznesi" dir

Yiğit, "Kadınların, yaşamın her alanında olduğu gibi siyasal hayatta da dışlandığı bu dönemde, AK Parti'nin iktidara gelişi, Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bize duyduğu güven ile siyasetten ekonomiye, eğitimden sağlığa, kültürden sanata hayatın her alanında aktif roller üstlenirken, bir yandan da bu ülkenin gelecek nesillerini yetiştiriyoruz. Bu nedenledir ki kadın, siyasetin "nesnesi" değil "öznesi" dir" dedi.

 

"Yedi düvele karşı bir mücadele veriyoruz"

Kongrede konuşma yapan AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe başkanı Serkan Acar,24 Haziran'da yapılacak seçimlere en iyi şekilde en süratli şekilde hazır olacaklarını belirterek, "Bu seçim çok önemli diyoruz. Ülkenin içinde bulunduğu durum sebebiyle her seçim kendi içinde çok önemli oluyor yani bu seçimde gerçekten çok önemli zira ilk kez denenecek bir sistem Cumhurbaşkanlığı sistemi olacak. Gezi olaylarını gördük, devamında 17-25 Aralık süreçlerini yaşadık, 15 Temmuz darbe girişimini gördük Hem sınırlarımızda hem sınır ötesinde yapılan operasyonlar hendek operasyonları, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı operasyonlarını hep birlikte yaşadık. Yeri geldi terörle bize terbiye etmeye çalıştılar, yeri geldi ekonomik saldırılarla bizi terbiye etmeye çalıştılar. Gerçekten şu anda içinde bulunduğumuz dönem en az Kurtuluş Mücadelesi dönemi gibi önemli. Bu dönemde bir düşmana karşı değil yedi düvele karşı bir mücadele veriyoruz hepimiz bu bilinç içerisinde hepimiz bu ruh içerisinde çalınmadık kapı sıkılmadık el bırakmamak gayesi ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

 

Kongreye katılan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Şeyma Döğücü yaptığı konuşmada, "Kadın, bizim kültürümüzde mukaddes bir varlıktır. Annedir, bacıdır, eştir. Kadın merhamettir, vicdandır, şefkattir. Ailesi ve çevresi için problem çözücüdür. AK Parti Kadın Kolları, dünya üzerinde 4 milyon üyesiyle gelmiş geçmiş en büyük kadın harekatının adıdır. Bizler 2019 seçimlerinin milli bir mücadele olduğunun farkındayız. Şu an Afrin'de savaşan yiğitlerimizin, Türkiye'nin her yerinde anaları, bacıları ve kardeşleri var. AK Parti Kadın Kolları olarak ülkemizin içinde bulunduğu savaş münasebetiyle, Kurtuluş Savaşı ruhunu diriltecek askerleriz." diye konuştu.

 

 Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta; "Kadının olduğu yerde başarı vardır. Kadınlar, hoş görülüdür. Bugün AK Parti'nin başarısı günden güne tırmanıyorsa, bunda kadınlarımızın büyük emeği vardır." ifadesini kullandı.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya:  "24 Haziran'da yapılacak seçimler ülkemiz için çok önemli. Yeni ve güçlü Türkiye sadece bizim ülkemiz için değil hem bölgemiz için hem dünya mazlumları için çok önemli.Bugün yaptığınız çalışmalar Filistin için Bosna için çok önemli bunu unutmayın. Myanmar'lı kadınların umudu sizlersiniz. Somali'deki kadınların umudu Türkiye Cumhuriyeti ve Recep Tayyip Erdoğan" - "Kadınların meclisteki oranı yüzde 4'lerdeydi. Bugün ise yüzde 15 ama biz bunu asla yeterli bulmuyoruz. Yüzde 50'lere kadar durmak yok, mücadeleye devam. Siyasette her alanda daha fazla kadın görmek istiyoruz"